Emo Gradnja doo Svrljig

+ 381 18 573 344     |     office@emogradnja.com

Merenje kvaliteta elektricne energije

Merenja kvaliteta električne energije su vršena mrežnim analizatorom Socomec Diris A40.

+ 381 18 573 344

office@emogradnja.com

Visibaba bb

18000 Niš

Pon - Sub : 8:00 - 16:00h

Radno Vreme

Energetska efikasnost i analiza kvaliteta električne energije mrežnim analizatorom i softverskim rešenjima

Zahvaljujući novim tehnologijama smo u mogućnosti da izvedemo snimanje i analizu kvaliteta električne energije u proizvodnim pogonima i poslovnim objektima svih vrsta. Vremenski period snimanja potrošnje električne energije može biti proizvoljan tj. zavisi od kapaciteta hard diskova koji bi snimali podatke. Sa prikupljenim podacima od mrežnih analizatora električne energije možemo, pomoću softverskog rešenja na računaru, da izvedemo zaključak šta je potrebno uraditi kako bi se povećao faktor iskorišćenja električne energije a time i poboljšao kvalitet električne energije.

Postoji više rešenja o poboljšanju faktora iskorišćenja električne energije, a jedan od glavnih je kompenzacija rekativne energije. Upotrebom mrežnih analizatora možemo tačno utvrditi kakvu kompenzaciju reaktivne energije je potrebno izvesti u zavisnosti od proizvodnog pogona , a tim rešenjem je moguće zasigurno smanjiti račune za struju koji sve više opterećuju privredu i proizvodne pogone.

U primercima izveštaja sa nekih izvedenih snimanja kvaliteta električne energije, može da se vidi sve ono što je od podataka elementarno za izvođenje zaključka kako i na koji način poboljšati faktor iskoriščenja električne energije, a time i smanjiti troškove potrošnje električne energije.

Merenja kvaliteta električne energije su vršena mrežnim analizatorom Socomec Diris A40, a relevantni podaci su prikupljeni softverskim rešenjem SCA Pro energy proizvođača SCA doo instaliranim na računaru, preko RS485 industrijskog standarda komunikacije i konvertora USB/RS485.

Nudimo vam izradu idejnih rešenja, kompletnih investiciono – tehničkih rešenja kao i projekte za građevinske dozvole , projektovanje elektro instalacija srednjeg i niskog napona, distributivnih trafostanica, elektro instalacija gromobrana.